stacjonarne1
stacjonarne2
stacjonarne3
stacjonarne4
stacjonarne5
stacjonarne6
stacjonarne8

Młyny kulowe Metso

kuloweMłyny kulowe są używane przede wszystkim w pierwszym stopniu mielenia dokładnego, domielania i w drugim stopniu mielenia w układach dwustopniowych.

Mielenie materiału w młynach obrotowych gdzie medium mielącym są kule metalowe lub podobne, znane jest od końca XIX wieku. Od tego czasu Metso Minerals i firmy, z których wywodzi się Metso: MPSI, Sala, Marcy, Hardinge, Kennedy Van Saun (KVS), Denver Equipment, Allis Chalmers, Boliden, Allis i Domination Engineering, opracowały i wytworzyły ponad 8000 młynów.

Młyn przelewowy Metso dostępny jest w wielkościach od 1,50 x 2,4 m i mocy 55 kW do 7,9 x 12,5 m i mocy 15 000 kW.

Przeciętna wielkość wsadu do młyna kulowego Metso Minerals to 80% frakcji przechodzących przez sito 6 mm lub mniej dla twardych rud i 80% frakcji przechodzących przez sito 25 mm lub mniej dla rud miękkich. Rozmiar frakcji po zmieleniu wynosi 35 mesh lub mniej.


Działanie

Młyny kulowe działają w układach otwartych i zamkniętych. Działanie w układzie otwartym jest najlepsze gdy:

- w układzie występuje kolejny stopień mielenia,

- współczynnik redukcji jest mały,

- materiał wsadowy jest już drobny, a jedno przejście przez młyn daje pożądane rezultaty,

- kontrola wielkości produktu nie jest najważniejsza, a nadziarno w produkcie może być tolerowane


Tam gdzie granulacja produktu końcowego jest istotna, zamknięty układ mielenia jest najbardziej efektywną metodą przeróbki. Ogólny układ mielenia na mokro obejmuje:

- układ otwarty,

- układ zamknięty z hydrocyklonami,

- układ zamknięty z sitami wibracyjnymi,

- dwustopniowe warianty z wykorzystaniem dwóch w/w młynów w układzie szeregowym


Zastosowanie

Młyn kulowy mieli rudy i inne materiały do typowej wielkości produktu 35 mesh lub mniejszej.

Kontakt Dział Handlowy:

 

Marek Małolepszy

tel. 695 850 496

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

     

 

Copyright © BH Ruda                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Polityka plików "cookies"